De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

De beste Wordpress plugins

Oplossing

Infrastructuur

Om jou tijd te besparen, hebben we die tienduizenden plugins teruggebracht tot een lijst van de 71 beste WordPress plugins voor een groot aantal verschillende doeleinden. 71 is misschien nog steeds veel, maar het is beter dan 54.000! Van SEO-plugins tot project management-plugins, je staat op het punt om voor alles de beste WordPress plugins te ontdekken.

De beste WordPress SEO-plugins

Als je wil dat je WordPress-site goed scoort in zoekmachines zoals Google, heb je een SEO-plugin nodig om je te helpen de pagina te optimaliseren. Hier zijn twee van de beste...

wordpress seo logo

Yoast SEO

429+ million
Downloads
4.8
 

Yoast SEO is de SEO-plugin die we officieel aanbevelen, evenals de plugin die we gebruiken op onze vele blogs. Het biedt een beginnersvriendelijke manier om te zorgen voor het grootste deel van jouw on-page SEO, waaronder:

 • Eenvoudige installatiewizard om SEO-instellingen voor de hele site te configureren
 • Een analysetool om jou te helpen individuele pagina's te optimaliseren
 • XML sitemap tool
 • Open Graph ondersteuning (Hiermee kan jij bepalen hoe de inhoud eruit ziet op sociale media)
 • Veel andere kleinere instellingen

Lees onze volledige Yoast SEO handleiding om te zien wat deze plugin kan doen (en hoe je hem kunt gebruiken).

autodescription logo

The SEO Framework

2+ million
Downloads
4.9
 

The SEO Framework biedt een minder gewichtige benadering van WordPress SEO. Het is niet zo beginnersvriendelijk, en het biedt ook geen analysefunctionaliteit zoals Yoast SEO. Wel handelt het alle belangrijke on-page SEO-aspecten van jouw site uitstekend af, zonder jouw site te zwaar te maken.

wp seopress logo

SEOPress

5+ million
Downloads
4.9
 

SEOPress is een lichtgewicht, freemium WordPress SEO plugin met mooie functies zoals:

Er zijn twee prijsmogelijkheden: gratis en Pro ($39 per jaar), beide voor een ongelimiteerd aantal website.

wordlift logo

WordLift

74,455
Downloads
4.5
 

WordLift is een service die is ontworpen om je te helpen de moedertaal van Google te spreken door je content om te zetten in een indeling die gemakkelijk te begrijpen is voor zoekmachines: gestructureerde gegevens. Het doet dit automatisch, gebruikmakend van natuurlijke taalverwerking en AI.

Met de meeste on-page SEO tools kun je tegenwoordig gestructureerde gegevens maken. WordLift voegt schema.org-markup toe en stelt je ook in staat om een knowledge graphs te publiceren.

De meest interessante functies van WordLift zijn onder meer:

seo by rank math logo

Rank Math SEO

32+ million
Downloads
4.9
 

Rank Math SEO is een andere interessante WordPress SEO-plugin die snel aan populariteit wint in de branche. Makkelijk om mee te werken en tegelijkertijd krachtigals u ervoor kiest om specifieke instellingen aan te passen.

Enkele van de meest opvallende kenmerken van Rank Math zijn:

 • Google Keyword Rank Tracking.
 • 15+ Schema Markup typen.
 • WooCommerce & Image SEO.
 • Ondersteuning voor ACF, AMP, bbPress, BuddyPress, en XML sitemaps.
 • 404 error logging en een ingebouwde redirect module.

De beste WordPress veiligheidsplugins

Als je kiest voor een veilige WordPress hosting, dan zou jouw host jouw op het gebied van WordPress veiligheid al goed moeten ontzorgen. Je kunt jezelf natuurlijk alsnog extra beschermen met enkele veiligheidsplugins.

sucuri scanner logo

Sucuri Security

9+ million
Downloads
4.2
 

Sucuri Security is een freemium plugin die WordPress veiligheid op een heel veelzijdige manier benadert.

In de gratis versie, biedt het:

 • Bestandsintegriteits-controle om wijzigingen aan bestanden bij te houden
 • Externe malware scanning
 • Blacklist monitoring
 • Controle van beveiligingsactiviteiten
 • Beveiligingsmeldingen

Met een betaald pakket kun je ook nog een firewall aan je website toevoegen.

wp security audit log logo

WP Security Audit Log

3+ million
Downloads
4.7
 

WP Security Audit Log helpt je bij het bijhouden van elke wijziging die door jou of andere gebruikers op de site zijn aangebracht. Door te controleren wat verschillende gebruikersaccounts doen, kun je verdacht gedrag herkennen en stoppen voordat het een probleem vormt.

Als iemand bijvoorbeeld een eerder gepubliceerd bericht bewerkt kun jij dat zien in het logboek - plus een hele reeks aan andere acties.

Met betaalde add-ons kan je zelfs automatische rapporten voor bepaalde acties ontvangen en in realtime zien wat andere gebruikers doen.

google authenticator logo

Google Authenticator

460,310
Downloads
4.4
 

Google Authenticator helpt je om de inlogpagina te vergrendelen met behulp van twee-factor authenticatie. Heb je ooit een code moeten invoeren die je in een sms-bericht is toegestuurd om in te loggen bij jouw bank? Het is zoiets - maar voor WordPress!

In plaats van een code via SMS te ontvangen, gebruik je de gratis app Google Authenticator.

Als je je zorgen maakt over kwaadwillenden die accountgegevens van jou of je gebruikers in handen willen krijgen, is dit een geweldige manier om dat te voorkomen.

wps hide login logo

WPS Hide Login

12+ million
Downloads
4.9
 

WPS Hide Login helpt je de inlogbeveiliging verder te verbeteren door de aanmeldpagina van jouw site naar een andere URL te verplaatsen (die jij kunt kiezen).

Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor 'jouwsite.nl/geheime-login-pagina'.

Het is super eenvoudig in te stellen en heeft ook een secundaire voordeel van het elimineren van veel serverbelastend botverkeer dat anders op je inlogpagina zou zijn gekomen.

De beste snelheidsplugins voor WordPress

Net als beveiliging, is performance iets waar jouw host een grote rol in speelt. Door de juiste set snelheidsplugins te gebruiken kun je de prestaties van je site verder verbeteren.

Overweeg om je code te minificeren, voor een snelle en gemakkelijke boost en een complete optimalisatie.

wprocket logo

WP Rocket

WP Rocket is een hoogwaardige caching- en performance-plugin die een groot aantal tweaks maakt om jouw WordPress-site te versnellen. Het is ook volledig te combineren met onze ingebouwde caching, dus je kunt het ook op bij ons gehoste sites gebruiken, ook al staan we caching plugins normaliter niet toe..

Naast pagina caching, kan WP Rocket jou ook helpen:

 • Je HTML, CSS en JavaScript bestanden te verkleinen
 • Je CSS en JavaScript bestanden samen te voegen
 • Lazy loading voor afbeeldingen en video's toe te voegen
 • Jouw database te optimaliseren
 • Tal van kleinere tweaks te maken, zoals het verwijderen van query strings, emoji's uitschakelen en meer.
perfmatters logo

Perfmatters

Perfmatters helpt je een hoop kleinere prestatieverbeteringen aan je site te maken die het aantal HTTP-verzoeken en de paginagrootte van jouw site verder kunnen verminderen.

In aanvulling op het eenvoudig uitschakelen van zaken als:

 • WordPress Heartbeat API
 • Post revisies
 • Emojis
 • Insluitingen
 • Dashicons
 • Enz.

Perfmatters laat je ook scripts in- of uitschakelen per pagina of bericht. Dit helpt als je een plugin hebt die overal scripts laadt, ook al gebruik je de plugin enkel op een paar pagina's gebruikt.

Contact Form 7 is bijvoorbeeld berucht voor het laden op elke afzonderlijke pagina op jouw site . Met Perfmatters kun je ervoor zorgen dat het alleen op de contactpagina wordt geladen.

query monitor logo

Query Monitor

4+ million
Downloads
4.9
 

Query Monitor helpt je bij het opsporen van knelpunten in de database van jouw WordPress-site. Het is meer ontworpen voor ontwikkelaars, dus beginners kunnen moeite hebben om zinvolle informatie uit de plugin te halen.

Als je wat technische kennis hebt, kun je met Query Monitor het volgende zien:

 • Alle database queries uitgevoerd op het huidige verzoek
 • Langzame queries
 • Dubbele queries
 • Queries met fouten

Je kunt ook filteren op query-type, component en calling-functie.

Het kan je ook helpen met andere foutopsporing door PHP-fouten, scripts/stijlen, HTTP-verzoeken en nog veel meer weer te geven.

Er is een reden dat deze plugin een score van 5 sterren heeft op meer dan 265 beoordelingen.

De beste WordPress page builder plugins

Paginabouwers helpen je om complexere ontwerpen te maken zonder dat jij je hoeft te richten op het gebruik van code. Als je jezelf ooit beperkt voelt door de limieten van de standaard WordPress-editor, is een pagebuilder plugin wellicht jouw nieuwe beste vriend.

elementor logo

Elementor

182+ million
Downloads
4.7
 

Hoewel het pas in 2016 werd uitgebracht, is Elementor snel gegroeid en is nu een van de populairste pagebuilders met meer dan 1,2 miljoen actieve installaties volgens WordPress.org.

Het biedt een royale gratis versie waarmee je complexe ontwerpen kunt bouwen door te klikken en te slepen en een visueel live-voorbeeld.

Elementor Pro (de betaalde versie) laat jou je gehele WordPress-thema bouwen met dezelfde sleep-en-klik-interface.

beaver builder lite version logo

Beaver Builder

7+ million
Downloads
4.8
 

Beaver Builder is een andere grote naam in de WordPress pagebuilder-wereld. Het maakt gebruik van dezelfde drag-and-drop functie op een live preview van jouw site.

De gratis versie is niet zo veelzijdig als Elementor, maar de Pro-versie biedt een diepe functionaliteit en je kunt ook thema opbouwen met slepen en neerzetten met de Beaver Themer-extensie.

visualcomposer logo

Visual Composer Website Builder

1+ million
Downloads
4.7
 

is een complete website builder die een eenvoudige drag en drop bewerker biedt. De gratis versie is genoeg om een simpele website te bouwen. Met Premium heb je toegang tot de Theme Builder.

Extra aandacht verdient de cloud-gebaseerde bibliotheek van Visual Composer met elementen, templates, add-ons en uitgebreide ontwerp opties, genaamd de Visual Composer Hub. Daarnaast biedt het een API voor add-on ontwikkeling en thema integratie.

De beste sociale media plugins voor WordPress

Social media kan op twee manieren werken: je wilt de zichtbaarheid van jouw site op social media vergroten door meer shares of likes te krijgen of je wilt jouw eigen sociale media-inhoud op je site weergeven. De social media plugins in deze sectie kunnen je helpen om beide te doen.

social warfare logo

Social Warfare

1+ million
Downloads
3.3
 

Social Warfare helpt je prachtig uitziende deelknoppen toe te voegen aan je WordPress-site. Jouw bezoekers kunnen op de knop klikken om je inhoud te delen. En je kunt ook het aantal keren gedeeld toevoegen aan jouw website om sociale betrouwbaarheid uit te stralen.

Het heeft een gratis versie die prima is voor standaard knoppen. Maar de Pro-versie voegt ondersteuning toe voor meer sociale netwerken, evenals handige functies zoals:

 • Pinterest-specifiek delen van afbeeldingen
 • Veel aanpassingsopties
 • Klik om te tweeten

En het kan je zelfs helpen om verloren aantallen te herstellen als je ooit verhuisd bent met je website naar HTTPS of van domein gewijzigd bent.

essb logo

Easy Social Share Buttons

Easy Social Share Buttons is een premium plugin voor social media met een verbazingwekkend lange lijst met functies. Het is ook de plugin die we gebruiken op vele blogs, dus alle social media-knoppen die je op onze site's ziet komen van deze plugin.

Naast het toevoegen van stijlvolle deelknoppen en aantal deelacties in verschillende stijlen, kan Easy Social Share-knoppen je ook helpen bij:

 • Gedeelde inhoud aanpassen
 • Een bericht weergeven nadat een gebruik jouw content deelt
 • Je hoeveelheid volgers tonen
 • Jouw deelknoppen A/B-testen

Het kan je zelfs helpen om een opt-in-box voor e-mail toe te voegen en live chat te gebruiken via Facebook Messenger of Skype.

instagram feed logo

Instagram Feed

26+ million
Downloads
4.9
 

Instagram Feed helpt je Instagram foto's weer te geven op jouw website van ieder openbaar instagram account. Je kunt het gebruiken om je eigen Instagram-feed weer te geven, of je kunt een feed beheren op basis van de inhoud van anderen.

Je kunt beide zelfs doen, omdat je met de plugin meerdere verschillende feeds kunt weergeven.

Als je wilt dat Instagram-inhoud deel uitmaakt van jouw site, is dit een geweldige plugin om te gebruiken - de vijf sterren waardering in meer dan 1.750 beoordelingen is daar een goed bewijs van!

De beste WordPress fotogalerij plugins

Als je een groot aantal afbeeldingen op jouw site wilt weergeven, is een afbeeldingengalerij de manier om dit te doen. Maar hoewel de WordPress-software standaard een galerijfunctionaliteit bevat, is deze redelijk beperkt. Dat is waarom de meeste mensen zich wenden tot gallerij-plugins!

modula best grid gallery logo

Modula

1+ million
Downloads
4.7
 

Modula is een lichtgewicht galerij-plugin die het gemakkelijk maakt om snel een aantal prachtig uitziende galerijen te maken.

Met de eenvoudige wizard kun je snel een galerij maken. Gebruikers die meer controle willen, kunnen in de optionele instellingen graven om precies af te stemmen hoe de galerij eruit ziet en functioneert.

De gratis versie wordt geleverd met een limiet van 20 afbeeldingen per galerij, maar je kunt dit limiet opheffen en toegang krijgen tot geavanceerdere functies zoals filterbare galerijen vanaf $19.

envira logo

Envira Gallery

Net als Modula heeft Envira Gallery zowel een gratis als een premium-versie. De gratis versie is prima voor standaard galerijen, maar deze plugin is het benoemen waard dankzij de uitgebreide functionaliteit die beschikbaar is in de Pro versie.

Hier zijn enkele van de meest krachtige dingen die de premium-versie kan doen:

 • WooCommerce-integratie om fotografie te verkopen
 • Automatische watermerken
 • Synchroniseer galerij met Adobe Lightroom-collecties
 • Wachtwoord beveiliging
 • Downloadbeveiliging voor het beveiligen van jouw afbeeldingen
 • Client proofing (zeer geschikt voor fotografen)
 • Veel meer

De beste WordPress contactformulier plugins

Ongeacht het type site dat je aan het maken bent, je zult waarschijnlijk op zijn minst een basis contactformulier willen. Maar formulier-plugins kunnen veel meer dan alleen contactformulieren - ze kunnen je ook helpen bij het registreren van gebruikers, betalingen accepteren en tal van andere belangrijke functies uitvoeren.

gravityforms logo

Gravity Forms

Gravity Forms is een van de populairste formulier-plugins, vooral onder ontwikkelaars. Het biedt een diepe functionaliteit en aanpasbaarheid - als een formulier behoort tot wat jij wilt bereiken, is er waarschijnlijk een manier waarop Gravity Forms dit kan doen.

Enkele van de functies die het kan uitvoeren zijn:

 • Multi-pagina formulier met conditionele logica
 • Bestanden uploads
 • Enquêtes
 • Betalingen
 • Gebruikersregistratie

Gravity Forms is geprijst vanaf $59, maar daarmee zijn niet alle hierboven genoemde functies inbegrepen.

ninja forms logo

Ninja Forms

31+ million
Downloads
4.4
 

Overwegende dat Gravity Forms uitsluitend een premium-plugin is, biedt Ninja Forms een gratis alternatief, die je kunt uitbreiden met verschillende betaalde add-ons.

Als je alleen basisformulieren wilt maken, is de gratis versie voldoende krachtig en maakt je het gemakkelijk met zijn gebruiksvriendelijke drag-and-drop-builder. En met betaalde add-ons kan je functionaliteit toevoegen zoals:

 • Voorwaardelijke logica en formulieren met meerdere pagina's
 • Front-end posting
 • Betalingen
 • Email marketing integraties
 • Nog veel meer
leadin logo

Contact Form Builder for WordPress

7+ million
Downloads
4.4
 

Contact Form Builder voor WordPress is gemaakt door het geweldige marketingteam van HubSpot. De dagen dat HubSpot een zelfstandige oplossing is, zijn voorbij. Ze zijn nu zwaar geïnvesteerd in het samen laten werken van de twee platforms.

Met de plugin kan HubSpot CRM verbinden met WordPress, zodat je jouw contacten gemakkelijk in lijsten kunt indelen en segmenteren. Enkele extra functies zijn onder meer:

 • Vier types drag-and-drop formulieren
 • Onbeperkt aantal velden en inzendingen (geen limieten)
 • Compatibel met plugins zoals Ninja Forms en Gravity Forms
 • Ingebouwde analyses om jouw beste pagina's te analyseren
 • Live chat widget
 • Een enkele eenvoudige database voor contactbeheer

De beste WordPress e-commerce plugins

KIjkend naar marktaandeel cijfers, is WordPress de meest populaire manier voor het bouwen voor een e-commerce webwinkel. Als het gaat om WordPress e-commerce zijn er twee belangrijke e-commerce plugins, afhankelijk van wat je wilt verkopen.

woocommerce logo

Woocommerce

189+ million
Downloads
4.5
 

WooCommerce is niet alleen een populaire e-commerce WordPress plugin, het is de meest populaire manier om een e-commerce winkel te bouwen. Punt. Het voorziet ~42% van alle e-commerce winkels op internet.

Je kunt WooCommerce gebruiken om zowel fysieke als digitale producten te verkopen (hoewel veel mensen kiezen voor de volgende plugin in dit gedeelte voor digitale producten).

Naast de kern van de WooCommerce-plugin, is er een enorme marktplaats met officiële extensies en extensies van derden waarmee je allerlei extra functionaliteit aan jouw winkel kunt toevoegen.

Om te beginnen met WooCommerce, bekijk onze enorme WooCommerce tutorial.

easy digital downloads logo

Easy Digital Downloads

3+ million
Downloads
4.7
 

Zoals de naam al doet vermoeden richt Easy Digital Downloads (EDD) zich op het helpen bij het specifiek verkopen van digitale producten. Het is een goede optie als je producten verkoopt zoals:

 • Digitale foto's
 • Muziekbestanden
 • Softwareproducten (veel WordPress ontwikkelaars verkopen plugins en thema's via EDD)

In principe - alles dat je via het internet levert!

Als je meer wilt weten, lees dan onze Easy Digital Downloads handleiding.

De beste WordPress afbeelding-compressie plugins

Plugins voor afbeeldingcompressie helpen jouw WordPress-site te versnellen door de bestandsgrootte van de afbeeldingen die je gebruikt te verkleinen.

imagify logo

Imagify

6+ million
Downloads
4.4
 

Imagify is een eenvoudig te gebruiken plugin voor afbeeldingen compressie van dezelfde ontwikkelaars als WP Rocket. Het kan je handmatig of automatisch helpen:

 • Comprimeer de afbeeldingen die je naar de site uploadt met behulp van drie verschillende methoden (inclusief verliesvrije compressie en lossy-compressie)
 • Wijzig de afmetingen van de afbeeldingen naar een maximale grootte die jij opgeeft

Imagify is gratis voor maximaal 25 MB aan afbeeldingen per maand (~250 afbeeldingen). Daarna beginnen betaalde pakketten bij $4,99 voor 1 GB aan data per maand. Je kunt ook eenmalige pakketten kopen, wat handig is als je een bestaande mediabibliotheek in bulk wilt optimaliseren.

wp smushit logo

Smush Image Compression and Optimization

37+ million
Downloads
4.8
 

Smush Image Compression and Optimization is een populaire plugin die je automatisch of handmatig helpt:

 • Afbeeldingen comprimeren
 • Afmetingen van de afbeelding wijzigen

Dat lijkt veel op Imagify - maar dit is hoe het verschilt:

Met Smush kun je onbeperkt afbeeldingen optimaliseren, maar met twee restricties:

 • U kunt alleen lossless compressie gebruiken in de gratis versie
 • Er is een maximale bestandsgrootte van 1 MB

Als je die beperkingen wilt verwijderen, kun je de Pro-versie van Smush krijgen als onderdeel van het WPMU DEV-lidmaatschap.

optimole wp logo

Optimole Image Optimization Service

1+ million
Downloads
4.8
 

Optimole is een all-in-one cloud-based afbeeldingsoptimalisatiedienst. Met een eenvoudig te gebruiken UI kan Optimole worden geconfigureerd om te werken met WordPress en Elementor in een paar seconden. Met de volgende features:

 • Betere PageSpeed score met afbeeldingen die worden aangepast naar de exacte grootte van de afbeeldingscontainer op het apparaat of de monitor.
 • Betere mobiele ervaring met alle afbeeldingen gecomprimeerd en qua afmetingen op het apparaat, browser en viewport afgesteld.
 • Automatische watermerken voor jouw afbeeldingen.
 • LazyLoading zonder dat de content verschuift.

Optimole begint met een volledig werkend gratis account met 1GB aan optimalisatie ruimte en 5GB aan bandbreedte geserveerd via een CDN. Betaalde pakketten beginnen bij 10GB en 50GB bij AWS Cloudfront met 130+ locaties over de hele wereld.

De beste plugins om van WordPress een CRM te maken

Een CRM, een afkorting voor Customer Relationship Manager (klantrelatiebeheer), helpt je jouw klanten beter te begrijpen, wat belangrijk is voor vrijwel elk bedrijf. Dankzij WordPress CRM plugins, hoef je geen duur extern platform te gebruiken om jouw klanten te leren kennen.

erp logo

WP ERP

476,264
Downloads
4.3
 

WP ERP is een HRM, CRM & Accounting-oplossing voor WordPress. Dat zijn veel afkortingen, dus laten we het opsplitsen:

 • HRM - Human Resource Management - hiermee kan je jouw eigen bedrijfsstructuur en werknemersinformatie beheren, inclusief zaken als vakanties en verlof aanvragen.
 • CRM - Customer Relationship Management - dit helpt je relaties met jouw klanten te beheren, inclusief klantprofielen en logboeken.
 • Accounting - dit helpt je de transacties in jouw organisatie in realtime te bekijken en jouw boekhouding over het algemeen te beheren.

Dus als je op zoek bent naar een plugin voor niet alleen een CRM, maar ook andere aspecten van jouw bedrijf, biedt WP ERP veel functionaliteit.

De beste plugins voor WordPress LMS

In de afgelopen jaren zijn online cursussen ontploft als een industrie, met tal van getalenteerde instructeurs die cursussen verkopen over... vrijwel alles! LMS plugins - Kort voor Learning Management System - kunnen jou helpen bij het maken en inkomsten genereren van jouw eigen cursussen via WordPress.

learndash logo

LearnDash

LearnDash is een populaire LMS-plugin die wordt gebruikt door zowel grote universiteiten - zoals de Universiteit van Michigan - als kleinere digitale entiteiten - zoals WP Elevation en Pro Blogger.

Het helpt je gedetailleerde online cursussen te maken, compleet met gamification, engagement triggers en drip-fed content.

Of je nu gratis cursussen wilt maken of betalingen wilt accepteren en direct inkomsten wilt genereren met jouw cursussen, LearnDash heeft de functionaliteit die je nodig hebt.

lifterlms logo

LifterLMS

969,576
Downloads
4.8
 

LifterLMS is een andere kwaliteit WordPress LMS-plugin die je kunt gebruiken om cursussen te maken. Het is vooral populair bij WordPress-sites. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt door WP101 en Divi Academy.

In tegenstelling tot LearnDash is LifterLMS een gratis core plugin op WordPress.org die je kunt uitbreiden met een verscheidenheid aan add-ons voor zaken als:

 • Sociaal leren
 • Geavanceerde quizzen
 • Opdrachten
 • Betalingsgateways
 • Enz.

De beste WordPress directory plugins

Wil je een bedrijvengids maken in een bepaald geografisch gebied of een bepaalde sector? Als dat het geval is, heb je een directory plugin nodig om alles georganiseerd en doorzoekbaar te houden.

business directory plugin logo

Business Directory Plugin

1+ million
Downloads
4.6
 

Business Directory Plugin helpt je een Yelp-achtige directory te maken voor de door jou gekozen niche. Het is een gratis plugin die je naar behoefte kunt uitbreiden met een verscheidenheid aan premium modules.

Je kunt gratis of premium aanbiedingen maken. En met de premiummodules kun je ook functionaliteit toevoegen zoals beoordelingen, kaartweergave, gedetailleerde zoekopdrachten, opsommingstitels en meer.

geodirectory logo

GeoDirectory

889,206
Downloads
4.7
 

GeoDirectory is een andere plugin voor zakelijke directory's waarmee je een Yelp-achtige of TripAdvisor-achtige website kunt maken. Het is ontworpen om te schalen - zelfs tot miljoenen aanbiedingen. En dankzij de kernfunctionaliteit en premium-uitbreidingen kan je diepe functionaliteit toevoegen, zoals:

 • Beoordelingen
 • Claimbare lijsten
 • Premium aanbiedingen
 • Multi-locatie mappen
 • Kaarten view
 • Evenementen

Hetzelfde team biedt ook een aantal thema's die zijn ontworpen om te integreren met de GeoDirectory-plugin.

De beste WordPress forum plugins

Wil je een forum maken op jouw WordPress-site? Dan heb je een van deze forum-plugins nodig!

bbpress logo

bbPress

7+ million
Downloads
4
 

Oorspronkelijk gelanceerd in 2004 als een oplossing voor de ondersteuning forums van WordPress.org, is bbPress inmiddels de ultieme plugin voor WordPress-forums. Zelfs vandaag wordt het nog steeds gebruikt op de ondersteuningsforums van WordPress.org, dus een betere demo kun je je niet wensen!

De focus van bbPress is altijd op lichtgewicht blijven liggen, dus er zijn geen massa's functies ingebakken in de kern. Maar omdat het zo populair is en al zolang bestaat, zijn er tal van nuttige extensies als je meer functionaliteit wilt.

Het wordt ook ondersteund door Automattic, dus je kunt er vrij zeker van zijn dat het niet snel zal verdwijnen.

buddypress logo

BuddyPress

11+ million
Downloads
4.2
 

BuddyPress is een andere door Automattic ondersteunde plugin die je kan helpen een forum aan WordPress toe te voegen. In tegenstelling tot bbPress is het niet alleen gericht op forums - het is gebouwd om je te helpen complete online communities te maken.

Maar als onderdeel daarvan kun je forums aanmaken en je kunt BuddyPress en bbPress zelfs samen integreren om een forum met meer gedetailleerde gebruikersprofiel-functionaliteit te creëren.

De beste WordPress donatie plugins

Als je een non-profit organisatie met WordPress beheert, of gewoon donaties wilt accepteren als onderdeel van jouw site, zijn er enkele geweldige donatie plugins die je kunnen helpen eenmalige donaties te accepteren of complete fondsenwerving campagnes uit te voeren.

give logo

Give

3+ million
Downloads
4.7
 

Give is een gratis plugin met verschillende betaalde extensies. Op basis van de statistieken is het de meest populaire WordPress-donatie plugin.

In de gratis versie helpt het je bij het maken van aangepaste donatieformulieren in jouw WordPress-dashboard. Je kunt zelfs doelen toevoegen en donoren laten kiezen uit vooraf ingestelde of aangepaste bedragen.

Om jouw campagne te beheren, kan je gedetailleerde informatie over donatie activiteit bekijken in jouw dashboard. En je kunt zelfs jouw donoren beheren en ze fiscaal aftrekbare bonnetjes aanbieden.

Voor meer functionaliteit vindt je talloze premium add-ons voor functies zoals:

 • Terugkerende donaties
 • Meer betaalgateways
 • Belasting bonnen in PDF
 • Veel meer
charitable logo

Charitable

518,038
Downloads
4.9
 

Na Give, is Charitable de volgende meest populaire donatie-plugin die je vind op WordPress.org. Het werkt op een vergelijkbaar betaalmodel - een gratis core-plugin met premium-uitbreidingen.

In de gratis versie kun je aangepaste donatieformulieren instellen voor onbeperkte campagnes. Je kunt donatiedoelen toevoegen (inclusief tijdsgevoelige deadlines) en bezoekers kunnen kiezen uit vooraf ingestelde bedragen of hun eigen bedragen invoeren.

Aan de achterkant kun je jouw donateurs beheren en automatisch donatiebonnen genereren.

Voor meer functionaliteit kun je betaalde add-ons aanschaffen voor functies zoals:

 • Terugkerende donaties
 • Peer-to-peer fondsenwerving campagnes
 • Meer betaalgateways
 • Nog veel meer

De beste WordPress vastgoed plugins

Als je huizen wilt verkopen, appartementen wilt verhuren of een ander soort onroerend goed wilt weergeven op je WordPress-site, kan een van deze vastgoed plugins je helpen de klus te klaren.

estatik logo

Estatik

169,639
Downloads
4.9
 

Estatik geeft je de mogelijkheid om jouw vastgoed vermeldingen exact weer te geven zoals jij wil. Het bevat een formulier-builder waarmee je jouw vermeldingen kunt maken, evenals een listing-manager waarmee je jouw vermeldingen op de backend kunt beheren.

Andere handige functies zijn automatisch aanvullen via AJAX, een kaartweergave, ondersteuning voor verschillende makelaars en nog veel meer.

real estate pro logo

Real Estate Pro

Real Estate Pro is ontworpen om gemakkelijk in gebruik te zijn, omdat het alle benodigde pagina's en categorieën creëert zodra je het activeert. Je kunt zowel vakantiehuisjes als huizen te koop aanbieden. En je kunt zelfs huiseigenaren of makelaarskosten in rekening brengen voor premium aanbiedingen.

Als je op een snelle en eenvoudige manier aan de slag wilt gaan met een WordPress onroerend goed-site, is deze plugin een goede optie.

De beste WordPress lidmaatschap plugins

Met lidmaatschap sites kun je leden beheren en welke inhoud beschikbaar is voor verschillende soorten leden... plus nog een aantal andere kleinere functies! Als je een lidmaatschap site wilt maken, heb je een lidmaatschap plugin nodig.

ultimate membership pro logo

Ultimate Membership Pro

Ultimate Membership Pro helpt je bij het creëren van een volledig functionerende lidmaatschaps site. Je kunt gebruikers gratis laten registreren of hen verplichten een eenmalig of terugkerend abonnement te betalen.

Naast dat, heb je ook heel veel opties om de inhoud van je site te beperken, inclusief een optie om inhoud naar leden te druppelen via een vast schema.

Deze plugin heeft enorm veel functionaliteit, dus je moet de volledige lijst met functies bekijken als je wilt weten wat deze plugin kan doen.

membership by supsystic logo

Membership by Supsystic

0
Downloads
0
 

Membership by Supsystic helpt je bij het creëren van privé online communities, compleet met aangepaste registratieformulieren, sociale functionaliteit, ledengroepen en meer.

Het is lichter dan Ultimate Membership Pro, maar het heeft ook een gratis versie. Als je voor Pro gaat, kun je op dezelfde manier toegang krijgen tot inhoudsbeperkingen en abonnementen.

De beste WordPress quiz plugins

Of je nu een leuke BuzzFeed-stijl quiz wilt maken of een serieuzere enquête, een van deze quiz plugins kan je helpen om de klus te klaren.

quiz master next logo

Quiz And Survey Master

1+ million
Downloads
4.8
 

Trouw aan zijn naam, Quiz En Survey Master helpt je om allerlei verschillende quizzen en enquêtes te maken.

Je kunt een verscheidenheid aan vragen opnemen, waaronder:

 • Meerkeuze
 • Waar en Onwaar
 • Open antwoord
 • Drop-down keuzes
 • Vul de blanco in
 • Nummer

Elke quiz die je maakt, kan onbeperkte resultaten pagina's hebben, afhankelijk van hoe de respondenten hebben geantwoord. Je kunt mensen zelfs hun resultaten op social media laten delen om je quiz viraal te laten gaan.

social polls by opinionstage logo

Poll, Survey, Form & Quiz Maker by OpinionStage

1+ million
Downloads
4.4
 

Opinion Stage maakt het mogelijk professionele quizzen, enquêtes en onderzoeken te maken.

Een van de grootste voordelen is het gebruiksgemak. Je kunt helemaal vanaf 0 beginnen of een van de honderden kant-en-klare sjablonen gebruiken om binnen enkele minuten van start te gaan.

In Opinion Stage kun je zowel persoonlijkheids- als trivia(kennis) quizzen maken en kun je een successcore en -resultaat definiëren. Ze zien er prachtig uit en zullen opvallen op jouw website. Bovendien kun je hun uiterlijk volledig aanpassen, zodat ze perfect op je site passen.

Het bevat een analysetool waarmee je het resultaat en de prestaties van de quizzen kunt bijhouden en optimaliseren voor maximaal bereik en succes.

wordpress viral quiz logo

WordPress Viral Quiz

WordPress Viral Quiz kenmerkt zichzelf als een 'BuzzFeed Quiz Builder', waarmee je een redelijk goed beeld krijgt van het soort quizzen dat je met deze plugin maakt.

Je kunt twee soorten virale quizzen maken:

 • Persoonlijkheidsquiz
 • Trivia-quiz

Daarnaast kun je jouw quizzen gebruiken om e-mailabonnees of social shares te genereren, afhankelijk van je doelen.

De beste WordPress pdf plugins

Als je ingesloten PDF's of documenten op jouw WordPress-site wilt weergeven, dan zijn deze twee PDF-plugins een grote hulp.

pdf embedder logo

PDF Embedder

2+ million
Downloads
4.4
 

PDF Embedder is een eenvoudige, no-nonsense manier om pdf's in jouw WordPress-site te integreren. Het gebruikt JavaScript in plaats van iFrames. En de bezoekers kunnen de knoppen Volgende / Vorige gebruiken om door jouw PDF's te navigeren. Ze kunnen ook op het volledige scherm worden gebruikt om zonder afleiding te lezen.

google document embedder logo

Google Doc Embedder

1+ million
Downloads
4.4
 

Google Doc Embedder maakt gebruik van de gratis Google Docs Viewer zodat je een verscheidenheid aan bestandstypen kunt insluiten, inclusief PDF's. Naast PDF's kun je het ook gebruiken om bestanden in te sluiten, waaronder DOC, XLS, PPT, etc.

De beste WordPress leeftijdsverificatie plugins

Om te voldoen aan voorschriften - bijv. websites voor bier of alcoholische dranken - moet je mogelijk voorkomen dat minderjarige gebruikers jouw site bezoeken. Dat is waar leeftijdsverificatie plugins aan de beurt komen.

age verify logo

Age Verify

69,697
Downloads
4.4
 

Age Verify maakt het eenvoudig om een leeftijdspoort toe te voegen aan jouw gehele of delen van jouw WordPress-site. Je kunt kiezen hoe oud bezoekers moeten zijn, en hoe lang ze onthouden worden. Je kunt zelfs een vakje aanvinken zodat ingelogde gebruikers nooit hun leeftijd hoeven te verifiëren en het bericht dat verschijnt aanpassen.

age gate logo

Age Gate

615,250
Downloads
4.6
 

Age Gate biedt vergelijkbare functionaliteit als Age Verify, maar met een iets meer gepolijst ontwerp.

Je kunt kiezen hoe oud gebruikers moeten zijn en of je jouw leeftijdsgrens moet toepassen op alle inhoud of slechts een deel van de inhoud.

De out-of-the-box ontwerpen zien er geweldig uit en je krijgt ook enkele andere meer geavanceerde functies waarmee je het volgende kunt:

 • Voeg een leeftijdscontrole toe aan het registratieformulier
 • Laat gebruikers een vakje aanvinken om 'mij te onthouden'
 • Negeer ingelogde gebruikers
 • Sluit zoekmachines uit van het zien van de leeftijdspoort

De beste WordPress projectmanagement plugins

Wist je dat je WordPress kunt gebruiken om jouw bedrijfsprojecten te helpen beheren? Het enige dat je nodig hebt, is een plugin voor projectbeheer!

wedevs project manager logo

WP Project Manager

440,151
Downloads
3.7
 

WP Project Manager is een freemium-projectmanagement plugin met een uitgebreide functielijst. In de gratis versie helpt het je op het goede spoor te blijven met een onbeperkte hoeveelheid projecten.

Voor elk project kunnen gebruikers berichten heen en weer sturen en takenlijsten en mijlpalen gebruiken om georganiseerd te blijven.

Met betaalde add-ons kan je Kanban-kaarten, Gantt-diagrammen, tijdregistratie en nog veel meer toevoegen.

projectopia logo

Projectopia

Projectopia, voorheen bekend als CQPIM, is een premium plugin voor WordPress-projectbeheer.

Aan de achterkant helpt het je jouw projecten te beheren met mijlpalen en taken, evenals tal van andere functies.

Daarnaast bevat het een front-end functionaliteit voor jouw klanten waarmee zij het project kunnen overzien, plus nog veel meer functionaliteiten.

De beste WordPress download manager plugins

Wil je gebruikers toestaan bestanden op je site te downloaden, maar met meer beperkingen dan het openbare bestand voor iedereen te hosten om te gebruiken? Als dat het geval is, kan een van deze WordPress plugins voor downloadbeheer je wat meer controle geven.

download manager logo

WordPress Download Manager

6+ million
Downloads
4.1
 

WordPress Download Manager helpt je bij het uploaden van bestanden en bepaalt wie deze bestanden vervolgens kan downloaden.

Op het upload front krijg je chunk-upload ondersteuning zodat je het maximale uploadlimiet van jouw site voor bijzonder grote bestanden kunt omzeilen. Tevens kun je verbinding maken met cloudopslag leveranciers om de bestanden daar te hosten.

Vervolgens kan je bepalen wie jouw bestanden kan downloaden met functies zoals:

 • Categorie toegangscontrole
 • Wachtwoord beveiliging
 • CAPTCHA bescherming
 • IP blokkering
 • Meer
download monitor logo

Download Monitor

2+ million
Downloads
4.5
 

Download Monitor laat je jouw downloadbare inhoud beheren als een aangepast berichttype. Je kunt eenvoudig downloads invoegen in jouw andere inhoud. Daarnaast kun je downloadstatistieken bijhouden en/of downloads beperken tot alleen geregistreerde gebruikers.

De beste WordPress back-up plugins

Als jouw site niet wordt gehost op een locatie met automatische back-ups zoals bij https://ambernet.nl, heb je een back-up plugin nodig om de gegevens van jouw site veilig te bewaren.

vaultpress logo

VaultPress

1+ million
Downloads
3.8
 

VaultPress is een op abonnementen gebaseerde back-up- en beveiligingsplugin van Automattic, hetzelfde bedrijf achter WordPress.com.

Afhankelijk van je pakket biedt VaultPress dagelijkse of realtime automatische back-ups naar de eigen cloud opslag van VaultPress.

Vanuit de VaultPress-interface kun je gemakkelijk een van de back-ups downloaden of herstellen.

worker logo

ManageWP Worker

15+ million
Downloads
4.7
 

ManageWP Worker maakt het gemakkelijker om jouw WordPress-sites te beheren. Een onderdeel van dat 'gemak' is de premium cloud-back-up service.

In de gratis versie kan je een back-up van je sites maken naar een off-site locatie op maandelijkse basis (wat te weinig is voor een drukke site). Als je betaalt, kan je echter toegang krijgen tot on-demand back-ups en wekelijkse, dagelijkse of uurlijkse back-up cycli.

De beste WordPress plugins voor Veelgestelde Vragen

Je hebt al kennisgemaakt met enkele van de beste forum plugins, maar als je op zoek bent naar meer een StackOverflow-feel op jouw forum, dan is een van deze Q&A plugins een betere optie.

dw question answer logo

DW Question & Answer

410,970
Downloads
4.1
 

DW Question & Answer creëert een vraag-en-antwoord-forum op je site, compleet met stemmen, weergave-tellingen en aantal antwoorden. Lezers kunnen stemmen op het beste antwoord en indieners kunnen zelfs een onderwerp sluiten nadat hun vraag is beantwoord.

Je kunt dingen ook privé maken als je niet wilt dat gasten toegang hebben, wat goed is voor bijvoorbeeld een ondersteuningsforum.

cm answers logo

CM Answers

123,803
Downloads
3.8
 

CM Answers biedt een vergelijkbare StackOverflow-benadering voor vragen en antwoorden, inclusief weergavestatistieken en aantal antwoorden. Lezers kunnen antwoorden op kwaliteit sorteren en met de premium add-ons kun je ook functies toevoegen, zoals microbetalingen, en ge-gamificieerde beloningen voor antwoordactiviteit instellen.

De beste WordPress leadgeneratie plugins

Als je een e-maillijst wilt bouwen, heb je een leadgeneratie plugin nodig om je te helpen dit te doen. Hier zijn twee van de beste.

optinmonster logo

OptinMonster

68+ million
Downloads
4.5
 

OptinMonster helpt je een groot aantal verschillende opt-in-formulieren voor jouw WordPress-site te maken met behulp van een editor voor slepen en neerzetten. Daarnaast staat het bekend om de gedetailleerde functionaliteit waarmee je formulieren kunt targeten en activeren, evenals eenvoudige A / B-tests om jouw formulieren te optimaliseren.

Hoewel het nu een platformonafhankelijke SaaS-dienst is, begon OptinMonster oorspronkelijk als een WordPress-plugin. Het heeft nog steeds een speciale WordPress-plugin waarmee je campagnes kunt beheren vanuit het WordPress-dashboard.

bloom logo

Bloom

0
Downloads
0
 

Bloom is een opt-in plugin van Elegant Themes die deel uitmaakt van het Elegant Themes-lidmaatschapspakket.

Hiermee kan je 6 verschillende typen opt in-formulieren maken, waaronder slide-ins en popups. Je kunt targeting op paginaniveau gebruiken om jouw formulieren aan te passen aan specifieke inhoud. Met de gedetailleerde triggers kun je bepalen wanneer de formulieren worden weergegeven. Je kunt zelfs creatieve triggers gebruiken, zoals het formulier weergeven nadat een bezoeker een opmerking achterlaat of een product koopt.

Net als bij OptinMonster heeft Bloom een ingebouwde A/B-testtool waarmee je de conversieratio kunt optimaliseren.

mailoptin logo

MailOptin

1+ million
Downloads
4.8
 

De MailOptin plugin biedt Call to actions, e-mail optin formulieren, meldingsbalken, WordPress-popups en een nieuwsbrief functie. Het is een solide WordPress leadgeneratie plugin, waarbij klantacquisitie en marketing zijn verpakt in één pakket. De plugin is ook gemaakt om te integreren met de populaire Elementor pagebuilder. Je kunt formulieren maken met Elementor en combineren met MailOptin.

MailOptin's LeadBank functie slaat leads op samen met essentiële gegevens zoals het tijdstip van conversie en waar de conversie plaatsvond. Kortom, het geeft je veel meer informatie dan een standaard hulpmiddel voor het genereren van leads.

De beste WordPress advertentie plugins

Als je een gemakkelijkere manier wilt om advertenties op jouw WordPress-site in te voegen en te beheren, kun je dat doen door een speciale advertentie plugin te gebruiken, zo tijd te besparen en je krijgt toegang tot nieuwe functies.

ad inserter logo

Ad Inserter

10+ million
Downloads
4.9
 

Ad Inserter is een flexibele plugin waarmee je vrijwel overal op je WordPress site een verscheidenheid aan verschillende soorten advertenties kunt invoegen. Je kunt advertenties op specifieke plaatsen invoegen of willekeurige criteria zoals 'willekeurige alinea' gebruiken.

Je kunt ook advertenties wisselen en statistieken bekijken om te zien hoe verschillende advertenties presteren, plus tal van andere handige functies.

adrotate logo

AdRotate

3+ million
Downloads
4.3
 

AdRotate is een andere populaire plugin voor advertentiebeheer. Hiermee kun je overal op jouw site advertenties invoegen, waaronder advertentieroulatie en statistieken in het dashboard. En met de Pro-versie kun je zelfs advertenties rechtstreeks verkopen, onbeperkte planningen opstellen en nog veel meer.

De beste WordPress code plugins

Bent jij een van die mensen die voortdurend codefragmenten aan je site toevoegt? Deze plugins kunnen jouw leven gemakkelijker maken!

code snippets logo

Code Snippets

3+ million
Downloads
4.8
 

Code Snippets biedt een gebruikersvriendelijke interface om al die codefragmenten toe te voegen die je eerder zou hebben toegevoegd aan het functions.php bestand van jouw thema.

Dit is handig om twee redenen:

 • Elk codefragment is gescheiden, zodat je desgewenst afzonderlijke fragmenten kunt (de-) activeren.
 • Jouw codefragmenten blijven bij je als je ooit van thema wisselt.
header footer logo

Head, Footer and Post Injections

3+ million
Downloads
4.9
 

Head, Footer and Post Injections lijkt veel op Code Snippets, maar het is erop gericht je te helpen bij het toevoegen van codefragmenten aan jouw:

 • Header
 • Footer
 • Berichten inhoud

Het is handig voor zowel het injecteren van advertenties als het toevoegen van allerlei soorten scripts aan de header van jouw site, zoals Google Analytics of Google Tag Manager.

De beste WordPress kolommen + tabel plugins

Wil je een tabel maken of de inhoud anders weergeven in een raster? Deze twee plugins kunnen helpen.

lightweight grid columns logo

Lightweight Grid Columns

107,117
Downloads
4.9
 

Lightweight Grid Columns helpt je bij het maken van responsieve rasters in jouw inhoud met behulp van eenvoudige shortcodes. Je kunt verschillende breedten opgeven voor verschillende apparaten en je eigen aangepaste CSS-klassen of inline-stijlen toevoegen.

De grids zijn gebaseerd op het Unsemantic Framework en de plugin is ontwikkeld door Tom Usborne, dezelfde persoon achter het populaire GeneratePress-thema.

tablepress logo

Tablepress

7+ million
Downloads
5
 

TablePress heeft een van de meest indrukwekkende beoordelingen die je kunt vinden op WordPress.org. Er is een reden waarom mensen er van houden.

Het maakt het gemakkelijk om allerlei tabellen te maken. Je kunt importeren vanuit JSON, CSV, Google Spreadsheets, Excel, enz. Vervolgens kun je jouw tabel bewerken met een Excel-achtige interface in het WordPress-dashboard, inclusief basisformules.

Als je elke soort tabel op jouw site wilt maken, is TablePress een geweldige eerste optie. Leer meer over hoe TablePress te gebruiken is.

De beste WordPress transactionele e-mail plugins

Transactionele emails zijn al die praktische e-mails die WordPress verzendt wanneer een gebruiker zich registreert, een nieuw wachtwoord aanvraagt, enz. Veel plugins sturen ook transactionele emails. WooCommerce verzendt bijvoorbeeld een aantal transactionele e-mails voor de bestelstatus van een gebruiker. Als je ervoor wilt zorgen dat deze e-mails daadwerkelijk in de mailbox van jouw abonnees belanden, kan een transactionele email plugin helpen.

mailgun logo

Mailgun

914,781
Downloads
3.6
 

De MailGun plugin helpt je eenvoudig verbinding te maken met de MailGun-service om jouw transactionele e-mails te verzenden. Je kunt maximaal 200 e-mails per dag gratis verzenden, maar daarna moet je betalen voor de MailGun-service.

Leer meer over het gebruik van MailGun op WordPress.

sendgrid email delivery simplified logo

Sendgrid

0
Downloads
0
 

SendGrid is een andere service waarmee je jouw transactionele e-mails veilig en effectief kunt verzenden. Ook maakt de SendGrid plugin het gemakkelijk om het op je WordPress-site te implementeren.

De beste WordPress affiliate marketing plugins

Als je affiliate marketing gebruikt om inkomsten te genereren met jouw WordPress-site, kan je jouw leven eenvoudiger maken door gebruik te maken van enkele van de beste affiliate marketing plugins.

pretty link logo

Pretty Links

4+ million
Downloads
4.8
 

Pretty Links helpt je bij het beheren en camoufleren van alle verschillende affiliate links die je gebruikt op jouw WordPress-site. Naast het omzeilen van links, kan je ook eenvoudig via de WordPress Editor gelieerde links in jouw inhoud invoegen - je hoeft niet telkens naar het affiliate netwerk te gaan als je een link nodig hebt.

Met de premium-versie kun je zelfs automatisch bepaalde zoekwoorden linken, partnerprogramma's splitsen en meer.

aawp logo

Amazon Affiliate WordPress Plugin

Als je het partnerprogramma van Amazon Associates gebruikt, maakt de Amazon Affiliate WordPress Plugin het een stuk eenvoudiger om:

 • Productinformatie te importeren
 • Je informatie actueel te houden
 • Snela affiliate linkteksten te maken

Prijzen beginnen vanaf €39 voor een enkele site.

De beste WordPress reactie plugins

Vind je de standaard WordPress reactiefunctionaliteit te simpel? Met deze plugins voor reacties kun je extra functionaliteit toevoegen!

subscribe to comments reloaded logo

Subscribe to Comments Reloaded

880,650
Downloads
4.5
 

Subscribe to Comments Reloaded laat reageerders zich aanmelden voor e-mailmeldingen wanneer een gebruiker reageert op hun opmerkingen. Je kunt ook een dubbele opt-in vereisen, zodat gebruikers hun abonnementen moeten bevestigen.

En al deze functionaliteit is toegevoegd met behulp van de normale native WordPress-opmerkingen.

postmatic logo

Postmatic

Postmatic maakt het gemakkelijker voor gebruikers om betrokken te blijven bij jouw reactie sectie door hen toe te staan om reacties via e-mail te beantwoorden, in plaats van hen te dwingen terug te gaan naar de site.

U kunt Postmatic ook reactietests laten uitvoeren die filteren op frequentie en kwaliteit.

Voor een meer uitgeklede versie van Postmatic kun je ook Replyable proberen (van dezelfde ontwikkelaar).

De beste WordPress anti-spam plugins

Vanwege de populariteit van WordPress is het een aantrekkelijk doelwit voor spammers over de hele wereld. Maar door een van deze anti-spam plugins te gebruiken, kan je de meeste spam voorkomen.

akismet logo

Akismet

237+ million
Downloads
4.7
 

Akismet is de godfather van plugins voor het verminderen van spamreacties. Het is ontwikkeld door Automattic en bestaat al sinds jaar en dag. Het filtert de meeste reactie- en trackbackspam uitstekend.

Je hebt een API-sleutel nodig om deze plugin te gebruiken. Deze API-sleutel is gratis voor niet-commercieel gebruik.

google captcha logo

Google Captcha

4+ million
Downloads
4
 

Google Captcha (reCAPTCHA) door BestWebSoft helpt je om het gebruiksvriendelijke Google reCAPTCHA-systeem toe te voegen aan jouw WordPress site:

 • Registratie formulier
 • Login formulier
 • Reset wachtwoord formulier
 • Commentaar formulier
 • Contact formulieren
 • Contact formulier

Hoewel het gebruik van elk type CAPTCHA altijd een agressieve benadering is, is Google reCAPTCHA zo ongeveer de minst indringende variant de je kunt vinden.

De beste slider plugins

Sliders hebben soms een slechte reputatie. Maar wanneer het op de juiste manier is gedaan kunnen zij een effectieve manier zijn om iets tentoon te stellen of content op te laten vallen. Dit kunnen bijvoorbeeld product-tours of fotogallerijen zijn.

slider revolution logo

Slider Revolution

Slider Revolution is een innovatieve, responsieve WordPress slider plugin die meer dan 4 miljoen websites aanstuurt. Of het nu gaat om een slider, carrousel, hero-afbeelding of video-scène voor de beste conversieratio's (of zelfs een hele voorpagina) - met de visuele drag & drop editor kun jij jouw eigen verhalen in een mum van tijd vertellen.

 • Volledig responsive en ziet er geweldig uit op zowel desktops als mobiele apparaten.
 • Geen programmeerkennis nodig.
smart slider 3 logo

Smart Slider 3

11+ million
Downloads
4.9
 

Smart Slider 3 is een krachtige en intuïtieve WordPress-plugin om sliders te maken. Volledig responsief, SEO-geoptimaliseerd en werkt met elk WordPress-thema. Maak prachtige sliders en vertel verhalen zonder te coderen.

 • Content slide builder – Bewerk je slides zoals je gewend was in page builders.
 • Canvas slide builder – Drag en drop jouw lagen overal op de slide.
 • Slide library – Slide Library biedt een aantal kant-en-klare slides om snel van start te gaan.

Wat denk je dat de beste WordPress plugins zijn?

Tot zover onze lijst met de beste WordPress plugins. Wat vind jij? Als je de beste WordPress plugins moest aanbevelen, welke zou je dan toevoegen? laat het ons weten!

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Uitschakelen Thema en Plugin editor in Wordpress
Rechten en rollen
Wordpress handleiding Nederlands
Hoe kun je een WordPress-website optimaal beveiligen?
SSL / HTTPS forceren voor domein
Weet je zeker dat je een WordPress-website wil maken?
Hoe kies je een goede WordPress-template?
Hoe kom ik aan een goed website ontwerp?
Je website beveiligen – daar kun je niet omheen!
Een website beginnen, vijf zaken waar je niet buiten kunt
Artikel details
Artikel ID: 787
Categorie: wordpress
Zoekwoorden Wordpress, beste, plugin, plugins, snel, beter, cache, SEO, backup, config, beveilig, slider, foto, video, mail, form, formulier, capcha, website, beginnen, bouwen, club, vereniging, hosting, stichting, gratis, goedkoop, betrouwbaar, sneller, google, index, sitemap, thema, maken
Datum toegevoegd: 20-May-2022 09:29:28
Aantal bekeken: 1096
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (5)

 
« Ga terug