De Help Desk punt NL
Kennisbank
De Helpdesk > De Helpdesk > Kennisbank

Mod_php, FastCGI, of PHP-FPM

Oplossing

De verschillen

Wanneer u bij onze webhosting PHP inschakelt, kunt u kiezen tussen het draaien van PHP via mod_php, FastCGI, of PHP-FPM. Niet bij alle versies zijn al deze keuzes beschikbaar. We leggen hieronder uit wat de verschillen zijn.

mod_php

Werkt alleen met Apache als webserver. Elke Apache child gebruikt meer geheugen doordat voor elk child process heel mod_php opnieuw geladen wordt, ook wanneer alleen afbeeldingen of CSS-bestanden erin geladen worden. Er kan slechts 1 installatie van PHP via mod_php gebruikt worden.

PHP draait onder de apache gebruiker, wat problemen met zich mee kan brengen met rechtenbeheer. Bestanden die door PHP zijn aangemaakt, vallen dan ook onder de apache gebruiker en zijn niet zomaar te bewerken via FTP.

FastCGI

Ondersteunt meer webservers (bijvoorbeeld Nginx), en gebruikt minder geheugen dan mod_php. Het is mogelijk om hier meerdere versies van PHP naast elkaar te draaien. Het geheugen-verbruik via FastCGI is wel nog wat aan de hoge kant.

PHP draait onder de FTP-gebruiker. Dit betekent dat u geen last heeft van rechtenproblemen wanneer u via de FTP bestanden bewerkt die zijn aangemaakt door PHP.

PHP-FPM

Ondersteunt meer webservers (bijvoorbeeld Nginx), en gebruikt minder geheugen dan mod_php en FastCGI. PHP-FPM is een geavanceerde versie van FastCGI. Het is mogelijk om meerdere versies van PHP naast elkaar te draaien.

PHP draait onder de FTP-gebruiker. Dit betekent dat u geen last heeft van rechtenproblemen wanneer u via de FTP bestanden bewerkt die zijn aangemaakt door PHP.

De Helpdesk raadt aan:

Wij raden PHP-FPM aan, met de meest recente versie van PHP die uw website ondersteunt. Dit biedt de voordelen van draaien onder de FTP-gebruiker (geen rechtenproblemen), samen met de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van de nieuwste PHP-versie.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Welke PHP versie
Artikel details
Artikel ID: 781
Categorie: Apache
Zoekwoorden Mod_php, FastCGI, PHP-FPM, apache, nginx, php, ftp, rechten, snelheid, snel, geheugen, gebruik, child,
Datum toegevoegd: 15-Dec-2021 16:12:31
Aantal bekeken: 606
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (4)

 
« Ga terug